Bloggnorge.com // Oljefrue
Start blogg

Oljebaby og babyolje

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 12. mai , 2016 kl. 00:25

En måned med oljebabyen i oljebyen har løst noen gamle mysterier, men også avdekket ny uvitenhet.

Når man tror man kan engelsk viser det seg at det mangler vokabular når det skal snakkes baby. Triller jeg på en buggy, en stroller, en pushchair eller en pram? Det ser ut til å være glidende overganger og uklare definisjoner selv hos de som selger slikt, og den amerikanske betydningen gjelder på ingen måte her i landet. Det samme gjelder for dummy, som betyr noe ganske annet enn jeg trodde (og førte til noen misforståelser om hva babyen burde putte i munnen). Man undersøker babyen hos en health visitor, som ligner mye på en norsk helsesøster, men med et langt mer avslappet forhold til valg av babyutstyr og ergonomiske stillinger. Hos health visitoren kan en oppdage at en ikke kan de engelske ordene for verken gulp, skurv eller brystbetennelse og at det også kan være festlig å prøve å forklare fenomenene.

Takket være formiddager med babykos er det altså likevel noen mysterier som nærmer seg oppklaring. Hvor er de britiske babyene? De befant seg ikke ute på trilletur, på bussen eller caféer, men nå er mange av dem lokalisert på kjøpesentrene. Der trilles de rundt i bilstoler som er festet til vognunderstell før man kan anta at de blir kjørt hjem i bil. Det finnes en lov som ettertrykkelig stadfester kvinners rett til å amme hvor som helst. Likevel er offentlig amming et sjeldent syn, og jeg har aldri sett det på café eller utendørs. Det foregår stadig kampanjer for å få kvinner til å amme, men det er tydelig at det ses på som mindre selvsagt og mer som et personlig valg enn i Norge.

Det trivelige ammerommet på byens største varemagasin.

Det trivelige ammerommet på byens største varemagasin.

Manglende babyer utendørs reflekteres i manglende uteklær for babyer i butikkene. Ull finnes ikke, og klærne har stort sett korte ermer. Bortsett fra varme klær finner en likevel alt en kan ønske seg av morsomme trykk – enda et hakk mer kjønnsdelt enn i Norge.

Det er ikke bare-bare å ta med seg barnevogn på bussen.

Det er ikke bare-bare å ta med seg barnevogn på bussen.

En norsk tanke om at babyen skal ha parfymefrie produkter sendte oss ut på en omfattende jakt på parfymefri babyolje, stellekluter og ikke minst vaskepulver. Det sistnevnte ble gjort ekstra vanskelig av at vi skulle vaske ull. Til slutt fant vi noe økologisk, super-sensitivt, miljøvennlig, ikke-testet-på-dyr med naturlig duft, så nå lukter alle klærne våre intenst grønnsåpe. Stellekluter, parfymefri babyolje og tran måtte vi ta med fra Norge.

Det går bedre og bedre å snakke baby på engelsk, men det finnes noen norske ord det er vanskelig å finne gode engelske oversettelser til. At det har vært behov for å bruke akkurat disse ordene kan tyde på at den første måneden med oljebaby i oljebyen ikke har vært så verst.

Kos, sprelle, spent, lykke.  Og utepils.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.