Bloggnorge.com // Oljefrue
Start blogg

Flere britiske oppdagelser

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 6. oktober , 2016 kl. 11:41

Etter vel 2 år som (av-og-på) ønskebriter er vi fortsatt under opplæring i britisk oppførsel, og vi får stadig ny innsikt.

Tipsing
Jeg mistenker at jeg burde tipse delivery-menneskene som leverer og bærer opp dagligvarene våre. Flere av dem har en slags dialog med meg – hvor mine replikker mangler – og de mumler «nae bother» og «thank you» på vei ut døren. Hos frisøren følges man til døren med gjentatte spørsmål om man er fornøyd og om frisyren ble bra. Ved forrige frisørbesøk ble jeg sittende ved utgangen en stund og observerte hvordan kundene benyttet denne anledningen til å gi frisøren en ekstra seddel i hånden. Vi aner dessverre at vi har skjemt oss litt ut her, men det kommer nok ikke til å endre seg tross ny innsikt.

Potteplanter
I jakten på en innflyttingsgave til tidligere naboer gikk det opp for oss at vi egentlig aldri har sett en potteplante i det forrige huset deres. Faktisk kan vi ikke huske å ha sett en eneste potteplante i et britisk hjem.

Kort
Det er altså ikke så mange blomsterbutikker her, men kortbutikker med kort for enhver anledning finnes på hvert gatehjørne. Til jul i forfjor la jeg merke til heftig kortskriving fra alle kollegaene til alle kollegaene. Det stod stort sett bare «Merry Xmas» og «Xx», og kortene kom i pakker på 10, men alle fikk! Selv jeg, etter å ha jobbet der i to uker!

img_3823

Mottatte kort skal vises frem. Vi kan se når noen har fått beibi fordi (de vanligvis tomme) vinduskarmene fyller opp av blå eller rosa kort. De tidligere naboene våre fikk til slutt et kort, og det ble selvsagt plassert sammen med alle de andre «Sorry-you’re-leaving»/«Congratulations»-kortene.

Lynne
På grunn av en bitteliten misforståelse om hvem som skal betale en regning har vi fått bekreftet at britene virkelig ER passiv-aggressive. I det siste trusselbrevet uttrykkes det hvor mye de ser frem til at vi betaler og hvor forferdelig glad de kommer til å bli når det skjer.

Det spørs om vi klarer å gli sømløst inn blant disse kortelskende, plantefrie, passiv-aggressive, generøse menneskene før vi skal dra hjem igjen. Vi kan strekke oss til å servere noe hjemmebakt til the delivery man, men der går grensen.

 

Til slutt en liten aha-parlør

  Betyr
Tights

 

Strømpebukse i alle varianter, ikke tights

 

Leggings

 

Tights

 

Tea

 

Middagsmat. En tidlig middag kalles gjerne lunch. Dinner sier de ikke i Skottland. Hva de sier når de faktisk bare skal drikke te vet jeg ikke.

 

Pants

 

Undik, ikke bukse. Det vet man jo, men man har likevel klart å be butikkdamen holde av undiken.

 

Wellies

 

Gummistøvler. Skottene uttaler wellie og willie helt likt. «Finlay! Ye’ve lost yer wellie!”

 

Crackers

 

Smellbongbonger, ikke kjeks. Skapte nesten destruering av en pakke på posten en gang.

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.