Bloggnorge.com // Oljefrue
Start blogg

Dagens outfit

Kategori: Ukategorisert | 2 kommentarer » - Skrevet lørdag 22. november , 2014 kl. 20:52

Blant britenes mange nedskrevne regler får kleskoder stor plass. Selv trodde jeg at lærerantrekk skulle gå greit å sette sammen, men jeg skjønte fort at jeg hadde bommet ganske godt på hva lærere skal ha på seg her borte. Av benklær er alt annet enn svart dressbukse eller skjørt forbudt. Oventil går kvinnene med kånete bluser. Mannlige lærere kjører dress og slips, noen også vest. En og annen rebell går uten slips på fredager, men avdelingslederne tillater dette i ulik grad (en lærer kunne fortelle at han hadde blitt kalt inn for en samtale en dag han gikk uten). Jeg har aldri sett et skriftlig klesreglement for lærerne, men det går rykter om at det eksisterer. Studenter i praksis forteller om et møte hvor de får vite hva som er akseptabel klesstil, sminke, tildekking av eventuell kroppskunst og om hårfargen bør tones ned. Hva som aksepteres av det sistnevnte skal være litt forskjellig fra skole til skole. Jeg er i ferd med å utvikle et litt sadistisk ønske om å utforme kleskodereglementet for skolen i Norge.

Det må sies at briter har en upåklagelig evne til å kle seg riktig til riktig anledning. The corporate look er noe ganske annet enn lærerstilen, og alle ser ut til å kunne kodene. Selv for mer eller mindre fysisk arbeid utendørs brukes det ofte dressbukser og slips. Jeg mistenker likevel at de berømte nedskrevne reglene har stor skyld i denne tilsynelatende knirkefrie uniformeringen. Til den første fotballkampen vår i Aberdeen fikk vi detaljerte beskrivelser av hvordan vi skulle kle oss (jeg måtte google «lounge suit»). Det ble den første (men ikke siste) gangen jeg satt på et fotballstadionsete i lounge suit og pumps. Helt i harmoni med stilen til de rundt (med unntak av noen veldig få som ikke hadde fått med seg den lille skriften nederst på invitasjonen. Jeg tror de var nordmenn).

Julekleskoden til britene fortjener å bli nevnt. Den er mindre pyntet enn det nordmenn har på seg til jul, men skiller seg likevel fra alle de andre av årets dager. Butikkene er i disse dager stappfulle av det som kalles «festive wear». Noe å innføre i Norge?

Hva mangler i ditt liv?

Hva mangler mannen i ditt liv? (Både rompen til nissen og Rudolfs nese spiller en festlig sang når man trykker på dem.

For henne. Hvorfor velge mellom Father Christmas og Rudolf?

For henne. Hvorfor velge mellom Father Christmas og Rudolf?

Det eneste stedet i Storbritannia hvor det ikke eksisterer noen kleskode er the home away from home, the refuge, the focal point of the community: puben. Her spiser man billig middag etter jobb, her drikker man baren tom lørdags kveld, og her spiser man Sunday Roast med bestemor dagen etterpå. Dette fører til at klientellet er alt fra mannen i joggebukse og helsetrøye til det stivpyntede brudefølget. Forrige gang vi var på vår lokale pub (med det sympatiske navnet The Whisky Bar), og min kjære bestilte en øl i baren, måtte jeg gjøre ham oppmerksom på at han stod på slepet til bruden.

Kommentarer

  1. Din evige sier:

    Jeg ønsker meg en sånn festive genser. En til meg og en til Sigvalaisikken….deal?

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.